C.P. COMPANY

 
Wis selectie

C.P. COMPANY

C.P.: HIGH-TECH SPORTSWEAR

Het verhaal van C.P. Company start in het jaar 1971. Missimo Osti start het merk Chester Perry. Vanaf het begin af aan was dit merk onderscheidend door het gebruik van nieuwe verftechnieken. Intensieve, diepe kleuren waren kenmerkend voor het merk. In 1978 is de naam veranderd is C.P. Company wegens een rechtzaak. In 1993 is het merk verkocht aan Carlo Rivetti, ja de designer van Stone Island, en is de naam veranderd in Sportswear Company. Het C.P. Company logo bleef echter op alle items pronken. Al meer dan 45 jaar lang pioniert CP Company op sportswear gebied. Elk seizoen zie je nieuwe innovaties, stoffen en verftechnieken terug in de collecties. C.P. Comany is een merk voor elke liefhebber van merkkleding die een oog heeft voor design en het verhaal achter het merk. 


C.P. Company Goggle Jacket

Een heus C.P. Company icon is wel de Goggle jacket. Dit jack is het eindresultaat van veel onderzoek naar beschermende coatings, functioneel design, en inspiratie van oude kledingstukken van over de hele wereld. De bekende lenzen achterop de muts zijn geïnspireerd van jassen van het Japanse leger. In 1987 werden de eerste goggle jassen geproduceerd. Een CP Goggle Jacket is een perfecte jas voor een avontuur. Zelfs voor een rally waarvan C.P. Company de sponsor van was. De jas beschermde de coureur voor de weersomstandigheden en was bovendien praktsich door de vele zakken. Uiteraard werd de coureur goed beschermd door de goggle muts.  Je kan tegenwoordig ook de Goggle jas in een sofshell variant shoppen. Ga je voor een wat minimalistischere stijl? Geen probleem vaak kan je de goggles verbergen door ze vast te klikken met knoopjes in de muts. 

Leuk feitje: wist je dat C.P. Company een aantal jassen heeft geïnspireerd op de oude motorjassen van de Nederlandse politie?

 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER C.P. COMPANY

C.P. Company is een Italiaans merk. De kleding valt echter normaal uit. Wij adviseren jou om je eigen maat te bestellen.

Wil je weten wanneer Hans Voortman C.P. Company items in de sale doet? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op sociale media. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Bij de meeste vesten en jassen kan je de goggles omslaan en onzichtbaar binnen in de muts vastklikken.

Jazeker, aan de binnenkant van de lens zit een rubber bandje. Je kan daarom de lens van binnenuit er uit klikken/duwen.
 
 

De identiteit van het merk

Het Italiaanse kledingbedrijf C.P. Company heeft en duidelijke filosofie: Functie en Gebruik. Het doel is om authentieke Italiaanse kledingstukken van topkwaliteit te maken die uniek zijn door de afwerking, kleuren en nieuwste stoffen en technieken. Doordat het merk al lange tijd bestaat, zie je vaak dat de nieuwe collecties geïnspireerd zijn op de oudere collectie. Zo worden de nieuwste technieken gecombineerd met tijdloze designs. Doordat het merk continue blijft innoveren en experimenteren met de nieuwste stoffen en verftechnieken, heeft dit geresulteerd in dat C.P. Company wordt gekenmerkt als designer herenkleding, die een hoog fashion gehalte heeft, maar ook uiterst praktisch is voor degene die het draagt. 

Het geheime wapen van C.P. Company is dat ze kledingstukken kunnen verven in alle kleuren die er maar bestaan. Dit wordt gedaan in een speciaal laboratorium in Italië. Hier worden nieuwe stoffen ontwikkeld en uitvoerig getest. Dit zorgt ervoor dat de kleuren een diepe, exclusieve uitstraling hebben. 

 

Wie draagt C.P. Company?

Van origine is C.P. Company een Italiaans sportkledingmerk. Tegenwoordig is het een premium sportswear brand dat zich je kan duiden als mix tussen vrijetijdskleding of streetwear. Zo kan je dus fijngebreide truien en coltruien in de collectie vinden, maar ook moderne streetwear met hoogwaardige designs en opvallende kleuren. 

Het merk richt zich op twee doelgroepen. Enerzijds de liefhebber, dat is de volwassen klant, die van oudsher bekend is met de hoogwaardige, functionele designs van C.P. Company, en anderzijds de millenials die op zoek zijn naar stijlvolle, unieke items die ze elke dag kunnen dragen. Dit merk past dus perfect bij alle andere merken die we verkopen bij Hans Voortman. 

 

Korte geschiedenis van C.P. Company

C.P. Company is het allereerste Italiaanse sportkledingmerk dat is opgericht door de kledingingrenieur Massimo Osti. Je vraagt je vast af waar de letters C.P. voor staan. Dit komt doordat het merk in verleden Chester Perry heette. Door een rechtszaak moest de naam echter gedwongen worden veranderd. De letters C.P. verwijzen daarom naar de oude merknaam.

Het merk kan worden gezien als de voorloper van de casual sportswear in Europa. De ontwerper liet zich inspireren door allerlei kledingstukken. Van politiejassen tot aan militaire uniformen en overalls van staalarbeiders. Deze kleding had echter één ding gemeenschappelijk: alle kleding had praktisch nut. Praktisch nut staat in elke C.P. Company collectie centraal. Een echte unieke feature die is geïntroduceerd door de ontwerper is de garment dye techniek. Hierbij wordt het hele kledingstuk in zijn geheel geverfd. Al vanaf het begin was het merk een enorme hit in Engeland, wat later is overgegaan naar Nederland. In 2019 is het merk één van de meest gerenommeerde namen in de sportswear industrie. 

 

C.P. Company Truien

Een trui van CP Company kan je in veel varianten shoppen. Wanneer je voor een echte C.P. Company classic wilt gaan, dan shop je een trui met lens op de mouw. Vaak zie je zie bijzondere weeftechnieken op de truien terug, die de truien net een wat casual look geven. Je kan ook truien shoppen met het C.P. Company logo groot uitgeschreven op de borst. Op zoek naar een minimalistische trui? Je kan de truien van C.P. Company ook shoppen zonder merklogo. 

 

C.P. Company vesten

Een vest van CP Company vind je elk seizoen terug in de collectie. Je kan ze zowel met als zonder rits shoppen. Een vest met rits is soms voorzien van zakken en een goggle muts. Wanneer je niet wilt dat de goggles te zien zijn kan je deze makkelijk verbergen in de muts door de knoopjes vast te klikken. Een hoodie van C.P. Company vind je ook vaak terug in de winkel bij Hans Voortman.

 

Mutsen van C.P.

Een muts van CP Company vind je vaak terug in de najaar/wintercollectie van Hans Voortman. Vaak zijn dit fijngebreide mutsen met een kleine lens aan de voorkant. Elk seizoen hebben we ook een muts met goggles in de collectie! Een echte eyecatcher om jouw casual look compleet te maken. 

 

C.P. Company sweaters

Door de opkomst van urban casual sportswear sinds de eeuwwisseling zie je de C.P. Company sweaters steeds meer terug. Het merk is nog steeds populairder aan het worden. De vaak 100% katoenen sweaters van CP herken je aan het minimalistische design met groot het logo van C.P. Company uitgeschreven op de borst. In de winter heb je naast de basic sweaters ook 100% wollen truien met grove weefstructuren met de bekende CP-lens op de mouw. 

 


 

C.P. Company in 2023

Het casual lifestyle brand is steeds populairder aan het worden. Ben je benieuwd naar de allernieuwste collecties en ontwerpen van C.P. Company? Hans Voortman is één van de grootste dealers in Nederland, dus grote kans dat je bij ons jouw C.P. item vind waar je naar op zoek bent. Dit seizoen merken we dat de basic truien met lenzen erg populair zijn. Daarnaast is er naar de sofshell jassen heel erg veel vraag. Kom de C.P. Company collectie ontdekken in de winkel in Rijssen of shop veilig online. 

 


De C.P. Company Collectie Shoppen

Bij Hans Voortman shop je de mooiste items van C.P. Company in de winkel of online. In de winkel in Rijssen kan je een groot aanbod vinden. Daarbij heb je het voordeel dat je wordt voorzien van deskundig advies. Kom langs in de CP store in Rijssen, Overijssel en ontdek de collectie. 

 

C.P. Company Korting en Sale

Op zoek naar een item van C.P. Company, maar je wilt deze toch voor een wat lagere prijs aanschaffen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op social media. Hier kondigen wij aan wanneer wij herenkleding van C.P. Company in prijs verlagen. Wees er snel bij, want in de sale gaat het hard! Naast CP Company hebben wij ook andere populaire merken op vooraad zoals Stone Island en Mason Garments

Ga naar de C.P. Company Sale