Voor 10.00 besteld = Vanavond al in huis! Voor 10.00 besteld = Vanavond al in huis!

Fred Perry

 
Wis selectie

Fred Perry

Fred Perry: van tennispolo tot hedendaagse casual fashion

Fred Perry begon als een sportmerk dat polo’s maakte voor tennissers en tafeltennissers. De eerste polo was alleen in het wit verkrijgbaar. Toen wit verboden werd voor tafeltennissers, kwamen er ook veel andere kleuren uit. Tegenwoordig is het niet meer alleen een sportmerk, maar wordt het ook casual gedragen. Fred Perry is een voorbeeld van een "casual brand".  Als je een Polo van Fred Perry combineert met een stoere jeans of juist een nette chino, dan kan het er ook heel casual uitzien met een sportieve tint. 


De bekende lauwerkrans van FP

De lauwerkrans is het logo van Fred Perry. Het logo in de vorm van een lauwerkrans is op elk kledingstuk van Fred Perry terug te zien. De lauwerkrans staat symbool voor roem, eerbetoon en onvergankelijkheid. Verder stond de lauwerkrans ook op de medailles van Perry’s Wimbledon medailles. Dit was dus een symbool van roem en macht.

Op de kledingstukken is het logo op de borst afgedrukt. Het verschilt per polo in welke kleur het logo afgedrukt is. Tegenwoordig is het kledingmerk Fred Perry wereldwijd bekend en is het niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER Fred Perry

Fred Perry kleding valt normaal uit. Kies je eigen maat. De pasvorm is meestal regular fit.

Bij Hans Voortman kan je in de webshop, maar ook in de winkel in Rijssen Fred Perry herenkleding shoppen
 
 

Wie was de man achter het merk?

Fred Perry was een tennisser en won veel prijzen. De bekendste zijn Wimbledon, Roland Garros, de Australian open en de US open. Hij was daarmee de eerste tennisspeler die alle Grandslamtoernooien won. Door veel mensen word hij herkend als de beste tennisser ooit en daarom staat er sinds 1984 een standbeeld van Fred Perry op Wimbledon. Dit alles terwijl hij pas op zijn twintigste begon met professioneel te tennissen en eerst vooral een goede tafeltennisser was.

Omdat hij zo’n een bekende tennisser was, werd hij snel bekend en liepen veel mensen in de sportwereld met zijn merk, denk bijvoorbeeld maar aan Andy Murray. De kledingstukken van Fred Perry hebben hun sportieve look gehouden met een casual tint en zorgen dat je er modieus uit kan zien deze zomer. Je kledingkast is niet compleet zonder een van onze zomerse kledingstukken van Fred Perry. Doordat de meeste items van Fred Perry van 100% katoen zijn gemaakt, is de structuur heel zacht en slijt de stof bijna niet.  Kies jij voor een van de tijdloze basic polo of ga je toch liever voor een wat fellere polo?

Het verhaal van Fred Perry

Het begon allemaal in 1940: de zweetband werd uitgevonden door Fred Perry en Tibby Wegner. Doordat Fred Perry een bekende tennisser was, had hij al een brede doelgroep dit zijn kleding zou willen dragen. In 1952 tijdens Wimbledon lanceerde de Brit Fred Perry zijn eerste poloshirt die enkel en alleen in het wit verkrijgbaar was gevolgd door polo’s ontworpen voor tafeltennissers. Eind jaren vijftig werden deze aangevuld met kleurrijke versies omdat bij tafeltennis witte shirts verboden werden. Fred Perry staat voornaam bekend om zijn polo’s met gekleurde streepjes in de kraag. Bij Hans Voortman kan je naast een breed assortiment van polo’s ook nog jassen, T-shirt en sweaters van dit merk shoppen. Deze zijn herkenbaar aan de lauwerkrans als logo en de 2 strepen in de kraag. Alle items worden nog steeds in Groot-Brittannië geproduceerd. Wat begon met een zweet bandje groeide uit tot een wereldwijd bekend merk.

Tot 1995 runde de zoon van Fred Perry het bedrijf. Echter in dat jaar werd het merk opgekocht door Hit Union, een Japans bedrijf. Maar ondat de famillie wilde verbonden blijven en hun merk niet verloren zou gan, heeft de familie nauw samengewerkt om het merk draaiende te houden

FRED PERRY kledingtrends in 2020

Het casual lifestyle brand overgekomen uit Engeland en is in deze tijd een van de populairste kledingstylen. Ben je benieuwd naar de allernieuwste collecties van Fred Perry? Wij hebben een groot uiteenlopend aanbod, dus grote kans dat je bij ons jouw Fred Perry item vind waar je naar op zoek bent. Dit seizoen merken we dat de basic polo’s met gekleurde strepen erg populair zijn. De hit van 2020 is natuurlijk neon, en dat vind je terug in de Fred Perry collectie! Kom de collectie ontdekken in de winkel in Rijssen of shop gemakkelijk online. 

Polo’s van Fred Perry

De polo’s van Fred Perry zijn herkenbaar aan de twee strepen op de kraag die matchen met het logo in dezelfde kleur. Daarnaast zie je ook strepen onderop de mouw. Je kan kiezen voor een frisse kleur of één van de tijdloze basic polo’s. Ga jij dus voor een hippe lichte kleur polo of toch voor een mider opvallend silouet? Bij Hans Voortman kan je Fred Perry polo’s in allerlei kleuren en maten bestellen en omdat ze allemaal van 100% katoen zijn gemaakt heb zijn het hele zachte zomerse polo’s De polo’s vallen slim fit en hebben een mooie slangke pasvorm, style en draagcomfort gegarandeerd dus! 

T-shirts met de bekende Fred Perry stripe

Bij Hans Voortman kan je veel verschillende soorten Fred Perry T-shirts kopen. Denk bijvoorbeeld aan een basic tijdloos wit of zwart shirt zonder andere kleuren of patronen. Of als je liever wat meer kleur of patronen wil, kan dat ook natuurlijk! De Fred Perry collectie bij Hans Voortman is heel divers. Zo vind je shirts met een groot logo opdruk zonder gekleurde randen tot shirts met een gekleurde rand bij de nek en armstukken. Deze T-shirts zijn ook gemaakt van 100% katoen en vallen aallemaal mooi aansluitend. 

Wie Draagt Fred Perry?

Fred Perry staat bekend om zijn grootte uiteenlopende dragers. Het merk wordt gedragen door veel verschillende subculturen. Doordat Fred Perry uit een arbeiders gezin kwam, voelden veel mensen zich verwant met de tennisser en schaften zijn kleding aan. En verder is het heel bekend onder de casual culture die de kleding combineren met sporteive sneakers.

Jassen van Fred Perry

De jassen van Fred Perry zijn gemaakt van 100% polyamide. Ook in de jassen van Fred Perry zie je hetzelfde herkenbare patroon weer terugkomen: de 2 strepen zijn deze keer aanwezig onderaan de jas en matchen met de kleur van de lauwerkrans. Ook komt de sportieve uitstraling weer naar boven. De jassen zijn voorzien twee steekzakken en zijn slim fit modellen. Je kan deze jassen nu shoppen bij Hans Voortman.

Truien van Fred Perry

Ook zijn is voor de koudere dagen genoeg keus in de Fred Perry kledinglijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een warm vest of een leuke sweater. Je kan een sweater met alleen een logo en matchende kleurstelling kopen, maar ook een sweater met strepen die zich op de mouw bevinden. Of ga je toch voor een grote opdruk met Fred Perry op je borst? Wat je ook zoekt, bij Hans Voortman vind je vast jouw favoriete Fred Perry trui of sweater. Een aanrader is om je vest of trui te combineren met een polo, dan laat je de kraag van de polo over de kraag van je trui steken. 


DE FRED PERRY COLLECTIE SHOPPEN

Bij Hans Voortman shop je de nieuwste collectie van Fred Perry in de winkel of online. In de winkel in Rijssen kan je een groot uiteenlopend aanbod vinden. Daarbij heb je het voordeel dat je wordt voorzien van deskundig advies. Kom langs in de Fred Perry shop in Rijssen, Overijssel en ontdek de collectie. 

 

Fred Perry kortingen en sale

Op zoek naar een item van Fred Perry maar je wilt deze voor een lagere prijs aanschaffen? Bekijk dan onze collectie online en kijk op de Fred Perry sale pagina. Als je zeker wilt zijn dat jij het als eerst weet wanneer onze sale begint: schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons op social media. Hier kondigen wij aan wanneer wij herenkleding van Fred Perry in Prijs verlagen. Wees er snel bij, want in de sale gaat het hard!