FILTERS
SORTEER
Campagne
doelgroep

Productgroep
kleur
merk

prijs

maat

Patroon

Pasvorm
Materiaal

Lengte
Special Kenmerk
Wis selectie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER Kent and Curwen

Hoe valt Kent & Curwen uit?

De kleding valt normaal uit/regular fit. Kies je eigen maat.

Wat heeft Kent & Curwen te maken met David Beckham en de Peaky Blinders?

Hierbij kom je misschien wel bij de vraag, wie draagt nu eigenlijk kent and curwen? Het is erg gericht op de man die van sport houdt, of graag sport bewondert. Een man die houdt van een unieke stijle en gaat voor tijdloze artikelen in zijn kledingkast, ook niet te vergeten houdt van de beste materialen aan zijn lichaam. Een man die zich graag klassiek, maar ook fashionable kleed. Eigenlijk past dit merk bij veel soorten stijlen. 

Het merk zijn doel op dit moment? Het vinden van de traditionele kledingstukken in erfgoed details die vandaag bij de mannen zullen terugkeren. Daarbij hebben ze als ambitie om een modern lifestyle merk te creëren, ook met een goede terugblik op de geschiedenis van het merk en dat het instinctief draagbaar is voor mannen over heel de wereld. 

Misschien ken je het merk wel van de engelse voetbal speler David Beckham. David is een veelzijdig ondernemer, hij heeft namelijk een voetbalclub onder zijn naam en is dan naast zijn eigen voetbal mede-eigenaar van dit merk. Maar waarom bij dit merk? David is een grote fan van Peaky Blinders, dat is ook direct een van de redenen dat hij een collectie heeft uitgebracht wat je kan vergelijken met de kledingstijl van peaky blinders. Het is officieel ontworpen door de creative director daniel Kearns. ook valt een ding hier erg op, de collectie heeft de naam The Garrison Tailors gekregen, een naam die je misschien wel bekend in de oren klinkt. Dit is namelijk de naam van de stamkroeg van The Peaky Blinders. David heeft ook nog een andere collectie van dit moment, die collectie heeft hij de naam de Three Lions gegeven. Deze collectie heb je misschien al wel eens van gehoord, dit is de collectie met de Roos op de linkerborst. Bij deze lijn was de engelse voetballer betrokken wij het hele proces. Denk hierbij aan de Marketing, de productontwikkeling, de marktuitbreiding en ook niet te vergeten de winkelbelevenis. Ondertussen is het een populair merk wat ook bekend staat over de hele wereld. Lijkt het je een interessant merk en wil je het komen passen? kom dan naar onze winkel in Rijssen, of shop het in de webshop online. 

 
 

Hoe is het merk ontstaan?

Alhoewel ze nu een moderne lijn hebben ontwikkeld, begonnen ze in 1930 als eerste met nek kleding te ontwikkelen. Doordat ze daarmee begonnen leverde ze het goede connecties op aan veel universiteiten in oxford en cambridge. Een paar jaar verder, hadden ze zichzelf goed gepromoot in de wijde omgeving. Ze leverden namelijk daarna aan de fijnste clubs in london, de beste scholen in londen en alle britse regimenten over het hele land. Twee jaar later kocht Kent and Curwen een breigoedfabriek in dezelfde plaats in Londen. Ze maakten daar goede stappen, ze produceren namelijk als allereerste sweaters voor de sport cricket. Hun stijl was daarbij erg populair en aantrekkelijk. Binnen enkele maanden wisten cricket clubs over heel de wereld van het merk. Sindsdien is Kent and Curwen overgestapt van sport, dit deden ze zodat ze een wereldwijde standaard konden worden. De directeur en ontwerper Eric Kent stond voornamelijk bekend om zijn eigen stijl.

De Style van dit Engelse brand is afkomstig van de desinger

Die stijl van hem wordt vandaag de dag nog steeds geïnspireerd. Een voorbeeld van zijn eigen ontwerp, als hij bijvoorbeeld geen inspiratie meer had om iets te ontwerpen legde hij een stropdas op de grond, pakte daarbij allerlei verschillende soorten bloemen en gooide die erover heen. Dit zorgde voor verschillende kleurencombinaties, de meeste combinaties die hij leverde had je normaal niet bij elkaar gezocht. Hierbij pronkte Kent dan ook goed met zijn ontwerp, maar ook de conventionele kledingvoorschriften die hij hierbij bedacht. Hij was dan ook dol op sokken in de kleur rood. Ook vond hij het geweldig om een sportieve lijn kleding te combineren met een net zakelijk kostuum. Zo ging zijn kleding maar door, over heel de wereld. Hij werd steeds bekender en kreeg dus ook meer connecties. Een paar jaar later mocht hij in de jaren 30 de Hollywood cricketclub aankleden. Dat was niet zomaar een klein festival, er kwamen namelijk grote bekenden, denk hierbij aan Errol Flynn, Laurence Olivier en C Aubrey Smith. Helaas is Eric Kent in 1939 overleden. Dat was niet zomaar een klein festival, er kwamen namelijk grote bekenden, denk hierbij aan Errol Flynn, Laurence Olivier en C Aubrey Smith. Helaas is Eric Kent in 1939 overleden.

 

Wat zijn de huidige trends bij Kent & Curwen?

De aanwezigheid van de vroege designer nog steeds goed opvallend. Zijn signatuur komt duidelijk terug. Dat is niet alleen vanwege zijn flair in de kleding, voornamelijk vanwege zijn insigne van de Three Lions, dat is ontleed aan de heraldiek van zijn familiewapen. Het logo van zijn Familiewapen werd later gebruikt als embleem van engelse sportteams. Dat is een origineel gebaar wat een onbreekbare link heeft met het trotse britse erfgoed van het bedrijf. Om hierbij de erfenis van kent en curwen voort te zetten in de 21e eeuw, heeft daniel kears (de creative director van het merk) zich erg laten inspireren door de originaliteit en de echtheid van zijn verleden, hierbij heeft hij een eigentijdse garderobe gecreëerd, die past perfect bij de moderne man. Ze proberen om de klassieke kenmerken van de britse sport Cricket opnieuw te maken, zodat het in elke omstandigheid en bij elke gelegenheid gedragen kan worden. 

Klantenservice